"ما بنقطه عطف رسیده ایم- همه جا را هرج و مرج گرفته" این سخن از فرمایشات احمد قوریه است که هنگام ارائه استعفای خود از مقام با صطلاح نخست وزیری فلسطین ایراد شد. شهردار شهر جنین افزوده است که" یک هرج و مرج مطلق گریبان ما را گرفته است". ریشه این هرج و مرج مطلق و در حال رشد را میباید در جنگ اسلو برهبری یاسر عرفات جستجو کنیم که ایشان آنرا بتاریخ سپتامبر 2000 براه انداخت و موجب شد وضع فوق العاده اعلام شود.
بموجب اماری که در ماه آوریل بتوسط بنیاد عمومی اطلاع در غزه جمع آوری شده – 94 در صد از فلسطینیها بر این باورند که یک حالت بی قانونی و هرج و مرج سر اسر سرزمینهای زیر کنترل سازمان فلسطین را فرا گرفته. همزمان با فروپاشی و تکه پاره شدن و از میان رفتن نیروهای انتظامی فلسطینی گروههای مزاحم- ناشناس- و چماقدار جانشین نیروهای انتظامی شده و مردم بیچاره را بجان آورده اند. بنیاد فلسطینی نظارت بر حقوق بشر میگوید " اسلحه بصورت یکی دیگراز ابزار لازم زندگی در مناطق زیر کنترل سازمان فلسطین در آمده". برای نمونه- در نابلس که زیر کنترل چماقداران است برخی تلفات جانی ناشی از اوج گرفتن فعالیت تبهکاران است. گروهی از شهروندان بی جهت به تبانی با اسرائیل متهم شده- هدف انتقام گیری قرار گرفته و جان خود را از دست داده اند. خبرنگاری رویتر مینویسد " گاهی پیش آمده که عابرین بیگناه اشتباها هدف گلوله قرارگرفته اند یا از بخت بد به تیر غیب برادران در گیر در جنگ حیدر نعمتی دچار آمده اند".
درواشنگتن پست میخوانیم "رهبری فلسطین ورشکسته بتقصیر است- از نظر سیاسی ترک خورده - آغشته است به فساد و قادر نیست برای مردم کوچه و بازار امنیت ایجاد کند و ظاهرا حاضر نمیشود جلوی یورشهای تروریستی علیه اسرائیل را بگیرد". یک منبع ناشناس فلسطینی مدعیست که 90 در صد چماقداران تبه کار را کارمندان و دست اندرکاران الفتح تشکیل میدهند.
نگاهی گذرابه عملکرد این قماش دست اندرکاران دولت خودگردان فلسطین کمی بفهم مطلب کمک میکند: در ماه فوریه ای که گذشت و در یک درگیری میان نیروهای خودی که در مرکز پلیس نوار غزه در گرفت یک افسر پلیس فلسطینی کشته شده و 11 تن دیگر زخمی شدند. اوج فوران این تنش پنج ماه بعد در شانزدهم ماه ژوئیه پیش آمد . در اینروز تروریستهای الفتح بکمین رئیس پلیس غزه نشستند او را گرفتندو برای چندین ساعت در بازداشت نگهداشتند. بعدا چند تن پلیس اخراج شده فلسطینی- رئیس شاخه هماهنگی نظامی فلسطین برای مناطق جنوبی نوار غزه را دستگیر کردند.
.فرستاده ویژه سازمان ملل- آقای تریه رد لارسن-چند اظهارنظر شنیدنی و نیشدار در این رابطه خطاب به سازمان ملل دارد که باهم میشنویم:"همزمان با گسترش در گیری مسلحانه میان ادارات مختلف سازمان فلسطین در نوار غزه حکومت قانون در حال کاهش و فرسایش است و جای خالی قانون را جنگ افزار- پول – و تهدید پر کرده اند". آقای لارسن به این نتیجه شگفت آور رسید که " تنهاجائی در فلسطین که هنوز نیروی انتظامی کار امد دارد شهر جریحه است ( یعنی همه شهرهای دیگر زیر کنترل عرفات را هرج و مرج فراگرفته)"